Ulkonäön vaikutus elämäämme

Lokakuun lopulla pääsin Turun yliopiston Tiedelinjalle keskustelemaan siitä, miten ulkonäkö vaikuttaa jokapäiväiseen arkeemme. Kanssani keskustelemassa oli taloussosiologian erikoistutkija Iida Kukkonen sekä oikeustieteen professori Johanna Niemi ja keskustelua johti yliopiston viestinnästä Erja Hyytiäinen.

Keskustelumme sivusi muun muassa niin ulkonäön vaikutusta työelämään kuin vapaa-aikaan ja puhuimme myös siitä, miten ulkönäkönormit ovat erilaiset eri sukupuolilla. Enemmänkin tästä aiheesta olisin voinut puhua näin loistavassa seurassa koska aihe on niin merkittävä. Omassa tutkimusaineistossani on tullut selkeästi ilmi kuinka hiukset ovat merkittävä osa ulkonäköä ja miten ulkonäkö ja sen muutos vaikuttaa konkreettisesti esimerkiksi niin omaan identiteettiin kuin muiden käyttäytymiseen.

Tunnin mittaisen keskustelun pääsee katsomaan yliopiston Youtube-kanavalta tästä linkistä.

Turun yliopiston Tiedelinja: Ulkonäön vaikutus elämäämme