Kaljut naiset Me Naiset -lehdessä

Juhannuksen alla ilmestyneessä Me Naiset -lehdessä (23.6.2021, nro 25) on toimittaja Kaisa Viljasen kirjoittama kolmen aukeaman featurejuttu naisten kaljuudesta. Viljanen haastatteli minua artikkeliin asiantuntijana keväällä. Minun lisäkseni artikkelissa ääneen pääsee kolme muuta naista, jotka kertovat omista hiuksettomuuden kokemuksistaan.

Artikkelissa kerron naisten hiuksiin liitetyistä merkityksistä, omista hiuksettomuuden kokemuksista ja ratkaisuistani sekä siitä, miten hiuksettomuus on näkynyt eri aikoina Suomessa. Nykyäänhän 2000-luvulla naisten kaljuus ei ole yhtä kauhistuttavaa kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Silti, kuten haastateltujen kokemuksista näkee, edelleen kalju nainen herättää katseita ja keskustelua. Mutta kuten artikkelista voi lukea, julkinen ja näkyvä naisten kaljuus on vaihtoehto hiustyyliksi siinä kuin permanentti tai polkkatukkakin.

Kannattaa etsiä lehtiin käsiin, todella monipuolinen artikkeli!