Kaljut naiset -kirjoituskeruu

Tänään avautui väitöstutkimukseni pääaineiston kirjoituskeruu ”Kaljut naiset” Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran sivuilla. SKS:n kirjoituskeruulla kerätään hiuksettomuuden kokeneiden naisten omia kokemuksia ja kuvauksia siitä, millaista on ja on ollut elää ilman hiuksia naisena Suomessa. Kaljut naiset -keruu on avoinna 1.3.–31.5.2021 saakka eli kolme kuukautta.

Keruussa tarkoituksena on saada monenlaisia kokemuksia ylös: esimerkiksi niiden naisten, jotka ovat menettäneet hiuksensa kokonaan, niiden, joiden hiukset ovat lähteneet sairauden hoitojen takia ja niiden, jotka vapaaehtoisesti ovat leikanneet hiuksensa pois. Oikeita tai vääriä kokemuksia ei ole.

Keruussa tallennettavia kokemuksia ei ole sidottu aikaan, vaan sinne voi kertoa myös menneistä. Kaljut naiset -keruuseen voi lähettää esimerkiksi myös valokuvia, äänitteitä ja aikaisemmin tehtyjä tallennuksia. Tarkemmat ohjeet ja varsinainen keruuesite löytyvät myös SKS:n sivuilta tästä linkistä.

Tietoa tästä kirjoituskeruusta saa levittää eteenpäin, kiitos!

SKS:n Kaljut naiset -keruun esite
SKS:n Kaljut naiset -keruun esite